Zwiftpremiär

Min kompis Robert T var här på eftermiddagen idag och hjälpte mig att skruva ihop min nya cykeltrainer. Jag gick ju bet på monteringen igår eftersom jag saknade rätt verktyg för att få fast kassetten på trainern. Som tack bjöd jag på utlovat fika och lussebullar.

Jag placerade trainern i mitt gäst/arbetsrum, som nu får döpas om till träningsrum tror jag. Känner mig nöjd med att alla saker får plats, utan att de står i vägen när man inte använder dem.

När det var dags att prova allt och samtidigt göra entré i Zwifts digitala cykelvärld, så placerade jag min iPad bredvid mig i en meterhög bluetoothhögtalare. Den blev en perfekt hållare till paddan som är min skärm till den virtuella cykelvärlden.

Jag valde bara en bana utan någon speciell eftertanke. Det visade vara en bana, där man skulle cykla på sidan och uppför en vulkan. Man cyklar ju på en banan runt runt och här och var kan man välja olika vägar. I slutet valde jag en vänstersväng som visade sig vara en väg som gick rakt uppför vulkanen 😱. Det blev sjukt tungt att trampa och när jag kommit 30 km valde jag att stiga av.

Det coola med smarta cykeltrainers är att de justerar motståndet när det går uppför och nedför, så att det känns verkligen som man cyklar på riktigt. Det blev en bra start på något som jag tror att jag faktiskt kanske tycker var rätt kul.

F8913865-FB04-4863-A4C5-A9E32D5B45FD

Tänk att 30 km på en trainer kan göra en så sjöblöt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.