Mitt nya middagsliv rullar på

Sitter här just nu och äter middag och ser snön vräka ned utanför. För en tid sedan skrev jag lite om att trivas i sin kropp och jag fick en del kommentarer på det på b.l.a. Facebook. Det mesta var positivt och åter igen vill jag understryka att jag inte bantar, utan jag vill mest försöka få bort de där sista svåra små extrakilona och sedan är jag nöjd.

Vad har jag förändrat då?

Till frukost äter jag som tidigare en tallrik fil med müsli, ett ägg och en kopp kaffe. Till lunch äter jag det som serveras i lunchrestaurangen på jobbet, men försöker ha grönsaker på halva tallriken.

Det som jag förändrat är att till middag har jag nu börjat att utesluta pasta, ris och potatis. Jag gör nu en matig sallad som består av diverse olika saker och grunden är att jag alltid har i en skivad avokado, skivad gurka, tomatklyftor, hackad rödlök och en skvätt vit balsamvinäger och olja. Sedan varierar jag den med allt möjligt som granatäppelkärnor, fetaost, majs m.m. för att den inte ska vara likadan varje dag.

Till min sallad äter jag som vanligt allt från kött, fisk eller kyckling m.m. och jag måste säga att jag saknar inte alls min tidigare stora middagstallrik med ris, pasta eller potatis på kvällen. På helgerna tillåter jag mig dock att äta det.

Målet är att med lite bättre mat på tallriken och träning på det, kanske få bort de där sista lyxkilona som inte andra kanske ser eller tycker att man har, men som finns där 🙂

Snön faller tungt där ute

Idag till min matiga sallad, blev det strimlad kyckling som jag lät koka i sås gjord på creme fraiche med smak av Karljohanssvamp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.