Paradiset i skogen

Vet inte hur många gånger jag sagt det, men ska man uppleva något ordentligt så ska det göras på cykel. Detta gäller såväl Mallorca som skogen runt hörnet där du bor. Många av oss åker bil, cyklar eller går samma sträckor hela tiden och rätt få bestämmer sig för att utforska omgivningarna där man bor.

Om du ska utforska din lokala skog, görs det kanske bäst till fots alternativt på en MTB om du är beredd på att släpa den över diverse hinder här och där. Det hör liksom till utforskandet tycker jag, så det stör inte mig. Jag kan fortfarande bli helt lyrisk när jag cyklar i skogen och hur vackert och stillsamt det är.

Idag när jag cyklade Blå Leden hela vägen till Bogesunds slott, så var det stundtals en trollsk känsla i naturen när man trampar sig fram genom allt från meterhögt gräs, tät vegetation, öppna vackra fält, samt skogspartier med gamla stora träd som förvandlar delar av skogen till maffiga slottsliknande salar.

Det blåsiga väder vi haft i veckan hade dock gjort att en del träd lagt sig takt över leden, så ibland fick man vara väldigt akrobatisk för att ta sig fram. Idag mötte jag både andra cyklister, terränglöpare och vandrare. Två gånger stannade jag dessutom och pratade lite med dessa för mig okända människor. Två av dem guidade jag så att de inte skulle gå vilse, för de visste inte riktigt vart de var på väg. De andra som jag mötte var ett par nybörjarcyklister i skogen och vi möttes där det var som mest stökig terräng och i stort sett hopplöst att kunna cykla. Jag gladde dem med att fortsatte de bara en bit till, så skulle MTB paradiset öppna upp sig.

Dagen avslutades med att jag bokade en resa till Prag och en middag med mor och bror på Fridays i Täby Centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.