Hoppas Länsstyrelsen tar sitt förnuft till fånga

Igår när jag skummade igenom lokaltidningen, så var det en artikel som fick mig att stanna till. Den handlade om att Länsstyrelsen funderar på att släppa på cykelförbudet på flera av de stora lederna på Bogesundslandet. Jag har ju själv skrivit till Statens Fastighetsverk, som har hand om det naturreservat som numera är där och ifrågasatt cykelförbudet. Glädjande nog fick jag lite medhåll av dem förra året och snart kanske det alltså kan bli tillåtet att cykla där igen.

Av de som vandrar brukar det vara en liten grupp som gärna skriver insändare i tidningen om hur de nästan blivit överkörda av fullständigt galna cyklister, vilket jag tror är en överdrift. Sedan finns det en stor skara som inte skriver insändare och som inte alls tycker det är något problem att samsas i skogen med cyklister.

Visst finns det klantar till cyklister som säkert inte visar den respekt man borde när man möter gående i skogen. Precis som det finns det många bilister och gående som inte respekterar lagar och regler. Den stora skaran av de som cyklar i skogen saktar alltid ned, tar det lugnt och hejar glatt när man möter eller passerar vandrare i skogen.

Det är självklart att gående och cyklister kan samsas på Bogesundslandet på lederna i skogen. Håller tummarna för att Länsstyrelsen tar sitt förnuft till fånga och låter alla få njuta av naturen på det sätt som vi gillar bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.