Hur jag klär mig för en riktigt kall cykelrunda

Har ditt Facebookflöde också svämmat över av bilder på allt från instrumentpaneler i bilar till termometrar hemma som visar att det just nu är sjukt kallt i stora delar av Sverige?

Väder är ju något som verkar sätta fart på oss människor på sociala medier. Många av mina vänner bor kring Stockholm och vi är inte vana med att det står -20 grader eller kallare på termometern. Då tror jag vi blir lite överraskade och tycker det är fräckt att dela med oss av detta till alla, även om alla andra vänner vet att det är kallt ☃️ Jag är likadan, så detta är ingen kritik. De som tycker det är fånigt att man delar vissa saker på Facebook eller någon annan social sajt, kan ju bara sluta följa den personen. Svårare än så är det ju inte.
Det inlägget egentligen skulle handla om var att träna ute när det är kallt. Jag gillar att träna ute och hatar att gå på gym, men även för mig finns en smärtgräns och den har vi nog nått idag. Jag personligen har nog en gräns på ca -15 grader då jag inte tycker det känns särskilt hälsosamt att träna ute. Vilken nivå man själv har och vad man ska göra är nog ganska olika.

Vad har jag på mig då?

Normalt sätt ska man inte ha några underkläder under ett par cykelbyxor med padding, eftersom de är är gjorda för att passa direkt mot skinnet. Har du underkläder under ett par cykelbyxor, kan du få ordentliga skavsår om du cyklar långt. Men när det är riktigt kallt, så brukar ju inte rundorna bli så vansinnigt långa och då använder jag speciella vinteranpassade träningskalsonger. Så här ser min uppsättning av kläder ut en kall cykelrunda:

Underdel

– Speciella träningskalsonger anpassade för träning ute när det är kallt
– Långkalsonger om det är kallare än -10 grader
– Vintercykelbyxor med flossad insida
– Vintercykelstrumpor
– Vintercykelskor som jag stoppar i en sula i som har inbyggda värmeslingor och som räcker för en runda på ca 2 timmar när man kör dem på full effekt. Räcker mycket längre när man kör på halvfart. Vid behov drar jag även på ett par skoskydd.

Överdel

– En underställströja som har en framsida med extra vindskydd
– En vanlig kortärmad sommarcykeltröja om det är kallare än -10 grader
– En vintercykeltröja med flossad insida
– Ett par rejäla lobstervantar
– En buff runt halsen som man kan dra upp över ansiktet vid behov
– På huvudet har jag en speciell vindtät fleececykelmössa som går ned långt över öronen och som inte är för tjock så att man får på sig den livsviktiga hjälmen.
Sedan är man redo för en cykeltur i kylan, men idag blir det nog någon inomhusaktivitet 😱

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.