Cyklat och köpt tomater

Mina vänner har en delikatessbutik som heter Olja & Oliv Deli och i veckan fick man in de speciella Piennolo di Vesuvio tomaterna. Det är tomater som växer på vulkanen Vesuvio och känns igen med sina stora klasar. De håller i flera månader om man hänger upp klasen.

En av mina grannar ville gärna prova dessa tomater och eftersom jag ville cykla, cyklade jag 7,4 mil som det blev från Åkersberga till Södermalm och tillbaka och köpte en klase till dem. Hade tänkt köpa en till mig också, men då skulle det blivit trångt i ryggsäcken. Tomaterna klarade resan fint och blev väldigt miljövänlig.
Att cykla i Stockholms innerstad är ju en prövning för tålamodet måste jag säga. 500 trafikljus som man måste stanna vid, vilket jag gör. Gångtrafikanter som utan att se sig för, bara kliver ut i cykelbanan och massor med bilar och lastbilar som parkerat mitt på cykelbanorna, för de ska ju bara in och göra ett snabbt ärende i affären. Det är inte konstigt att Stockholmscyklister bryter mot trafikreglerna, även om jag innerst inne inte tycker det är okej att göra det.
Hursomhelst blev det en härlig tur på 7,4 mil i ett härligt soligt höstväder.
Dagen avslutades med en härlig middag hos Martin och Mia som är de grannar som ville prova tomaterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.