Träningsmål under semestern

För många är semestern ett tillfälle då löparskorna, cykeln eller gymkortet läggs på hatthyllan och ersätts av solstolen, alldeles för mycket god mat och dricka.

Redan förra året bestämde jag mig för att jag inte skulle pausa träningen på semestern, utan försöka kombinera den med ledigheten. Jag satte då ett mål på att jag skulle cykla minst 600 km under den månad jag var ledig och jag cashade in ca 602 km på cykelkontot när semestern var över. I år har jag satt ett mål att cykla minst 700 km. I skrivande stund har jag 74 km kvar. Det ser ut att kunna lyckas, då jag idag tänkte ta mig en längre runda för att testa min nya cykeldator som nu kommit.

Efter lite tips på Twitter, köpte jag en Garmin Edge 520. Jag har ett pulsband som funkar med cykeldatorn, men ingen kadensmätare, vilket jag ska köpa senare. Det ska bli spännande att se lite data över min runda, då jag inte brukar kunna se vad jag presenterar under under rundan eftersom jag använt STRAVAS app i mobilen som oftast ligger i bakfickan under rundan. 
Cykeldatorn har även en koppling till STRAVA som tydligen ska ge info om uppkommande segment och hur det gick när man passerat det direkt på skärmen. Jag får väl återkomma senare om det funkade.
Jag tycker det funkat bra att cykla, semsterslappa och äta gott. Utan att jag direkt tänkt på mitt träningsmål, så har jag väl cyklat i snitt varannan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.