Krossade mitt personliga rekord

Det finns inget bättre att vakna upp en solig sommarmorgon, äta en god frukost och vänta in bästa cykelvännerna Jörgen och Jessica som skulle komma hit för en cykelrunda på små slingriga vägar i norrort.

Det var så länge sedan jag cyklade landsväg med några andra än mig själv, så det var nog därför jag kände mig lite extra pepp idag. Idag var också dagen, då Jessica för första gången skulle få prova på den långa sega och engergisugande Hakungebacken. Backen är dessutom i slutet på rundan, så det gäller att inte vara tom på energi när man närmar sig den.
Dagens runda gick via Kårsta och sedan vidare mot Närtuna, Frösunda och sedan blev det ett kort fikastopp i Lindholmen hos Jörgens arbetskollega. Det blev perfekt att fylla på med lite energi iform av en kladdkaka och en espresso. Vi spanade även deras kaninbur med två kaniner som roade sig med att sätta på varandra mest hela tiden (hanen var kastrerad), men jisses vilka söta krabater det var.
Efter fikastoppet fortsatte vi in till Vallentuna och via Angarn och Brottby hem mot mig igen. Jag försökte spara på krafterna efter Brottby och backarna som är innan Hakungebacken. När vi körde in i segmentet  ”Hakungebacken uppför” låg Jörgen före mig och Jessica efter mig. Plötsligt vaknar det någon stålman i mig och jag sitter och trampar om Jörgen sittande och fortsätter sittande, vilket jag aldrig brukar göra. Segmentet är 1,4 km långt och väl uppe stannar jag och lägger mig över styret för att återfå medvetandet.
När vi kommer hem visar det sig att jag krossat mitt tidigare personliga rekord i backen med hela 21 sekunder. Jag har tidigare bara förbättrat tiden i backen med 1-2 sekunder. Det händer inte ofta, men ibland vaknar det en tävlingsmänniska i mig. Jörgen slog också personligt rekord i backen och Jessica fick äntligen prova på den.
14 personliga rekord slog jag på dagens runda, så visst är det så att man blir starkare cyklist när man är flera som drar varandra. Vi avslutade med kaffe, flädersaft, mackor och kungliga kakor hemma hos mig för att återfå lite av 2 133 kalorierna man gjort slut på efter ca 7,8 mil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.