Första testrundan med nya MTB:n

Idag blev en premiärtur med min nya Bianchi Methanol 29.3 FS eller Florence som jag döpt henne till. Det är min första heldämpade MTB och första gången jag cyklar på en också.

Färden gick på mestadels cykelvägar hem till mina kompisar Chrille och Anna som jag skulle hjälpa med en sak. Jag tänkte att det är nog en bra idé att lära känna cykeln lite innan man kastar sig ut i skogen med den. När jag fått grepp på alla inställningar man kunde göra, så måste jag säga att jag kommer nog gilla det här med heldämpat.
Efter att jag fyllt magen med plättar och hjortronsylt hos mina kompisar och fått igång deras Sonossystem som de inte fått att funka, bar det iväg hemåt igen. Efter ett mellanstopp hos en annan kompis för att visa upp nya cykeln, tog jag en liten omväg via skogen i Hacksta för att prova på lite skogscykling.
Det blev bara lite lätt terrängcykling, men det var riktigt mumma att prova den i skogen också. Det var en otroligt skön känsla hur bra den sväljer ojämnheter, stock och sten. Om vädret tillåter, blir det nog ett lite mer tuffare test av cykeln imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.