Mina cykeldrömmar

Slurp och dreggel… Det vattnas i munnen när 2016 års mountainbikes börjar dyka upp på cykelleverantörernas webbsidor. Jag dras lite mellan om jag ska fortsätta med en framdämpad eller gå över till en fulldämpad. Jag nog tre favoriter just nu. 
Den första är en hardtail, dvs en klassisk CrossCountry MTB med dämpning fram och i övrigt en stel ram. Jag har en sådan idag, men den översta celestefärgade Bianchin har en kolfiberram och är betydligt lättare än min nuvarande. Priset för denna Bianchi 29.5 SX är ca 33 000 kr.
Den andra är tro det eller ej inte en Bianchi, utan en Trek och är en fulldämpad Trail MTB. Den är dessutom en 27,5 tums modell, dvs lite mindre än den 29 tummare som jag har idag. Den har en aluminiumram och med en rättelse från en som kommenterat, så gick den upp 2-3 kg i vikt mot vad jag kunnat hitta på webben. Landar nu på över 13,5 kg. Priset för den mattsvarta Trek Fuel EX 8 är ca 29 000 kr.
Sist ut i drömtrion är en Bianchis svar på ovanstående fulldämpade Trail MTB. Den skiljer sig från Treken genom att den har kolfiberram, men i övrigt rätt lik. Nackdelen är att man inte kan styra bakdämparen från styret, utan måste ned och pilla på dämparen om man vill ändra inställningen. Inte särskilt jobbigt, men ändå. Det tråkiga är att denna läckert orangea Bianchi 27.2 FST går loss på hela ca 39 000 kr och tyvärr tror jag inte den är 10 000 kr roligare?
Hmm… Hardtail eller fulldämpad är den stora frågan och bara spara på i vinter.

2 kommentarer

 1. Magnus Emanuel · oktober 10, 2015

  Okej, bra att veta. Verkar ju vara stört omöjligt att hitta vikter på vissa cyklar.

  Gilla

 2. Anonym · oktober 10, 2015

  Med all respekt så är jag ganska säker på att den där Treken väger en bit över 13.5 kg. Något annat vore grymt överraskande.

  Mattias

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.