Cykelbulle Crema Di Pistacchio

Idag på förmiddagen är det bakdag här hemma i huset innan jag ska cykla och hälsa på en kompis/arbetskamrat i Barkarby, så det kommer bli en rätt sjysst cykeltur. Vädret verkar det vara lite si och så med, men lite regn har ingen dött av.

Cyklister gillar ju att fika efter varje runda och det tycker jag är en grymt trevlig tradition som vi ska fortsätta med. Jag tänkte prova att göra lite italieninspirerade bullar, men stället för att för att fylla dem med den klassiska svenska fyllningarna smör, kanel och socker eller en vaniljfyllning, så ska mina fyllas med pistagekräm – yummy!!

I mina vänners delikatessbutik Olja & Oliv Delikatesser har jag köpt mig en burk med ljuvlig Crema Di Pistacchio som ska vara innehållet i bullarna.

Vill du själv baka dessa smaskiga bullar, behöver du detta till ca 45-50 bullar:

Deg
100 gram smör
4 dl mjölk
50 gram jäst
2 krm salt
Ca 8-10 dl vetemjöl

Fyllning
1 burk Crema Di Pistacchio

Topping
1 vispat ägg
Pärlsocker

Gör så här
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm tills det är fingervarmt.
Smula i jästen och rör runt tills den löst sig
Tillsätt sedan socker, salt och mjöl och arbeta degen till den släpper från bunken.
Låt degen jäsa i ca 10-15 minuter i bunken under en bakduk.
Sätt ugenen på 250 grader. (Jag kör utan varmluften på)
Dela degen på mitten och kavla ut de båda delarna til l någon form av rektangel.
Bred på pistagekrämen. Det går åt en halv burk till respektive deg.
Rulla ihop den degen och skär upp den i ca 1,5 cm breda skivor och lägg dem i bullformar på en bakplåt. Låt jäsa i ca 15 minuter under bakduk.
Pensla bullarna med vispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugenen i ca 7-8 minuter.
Ät och njut förslagsvis efter en skön cykeltur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.