Den lokala cykelhandlaren

Det fanns en tid då min vetskap om var man handlar sportartiklar sträckte sig till de stora kedjorna som Stadium, XXL, Team Sportia och Intersport. De funkar bra så länge de har prylar som just din sport kräver.

Pratar vi cykling som är den sport jag gillar, är det i min närhet bara XXL och Team Sportia som ens man kan fundera på bland de stora kedjorna om man ska handla en cykel, tillbehör eller få hjälp med en cykelreparation. Sedan har vi webbutikerna i Sverige och utlandet som står för mer och mer av både cykel och tillbehörsförsäljningen, men de saknar oftast den där sista biten som är service och reparation.

Runt om i landet finns även massor med lokala cykelhandlare och verkstäder som kanske inte har det största utbudet av nya cyklar och tillbehör, men när det kommer till service och reparation är det få stora kedjor som klår de små lokala handlarna.
I mitt eget fall har jag upptäckt en en lokal handlare som jag börjar känna ett stort förtroende för efter ett par besök. Rydins Cykel heter den och ligger i Åkersberga. Det finns alltid folk som tycker den ena och det andra om företag, vilket är bra när man inte vet vem man ska gå till. Det är dock ens egna upplevelser som ändå gör att man väljer att komma tillbaka eller inte.
Häromdagen så var jag så trött på att min MTB under de senaste passen börjat knaka och föra oljud, så efter ett geggit pass i skogen stannade jag till hos Rydins Cykel. Jag tänkte väl att det är väl något som måste skruvas åt eller fettas in igen. Dagen därpå lämnade jag in MTB:n hos dem.

Efter att de haft cykeln en dag ringde de och meddelade att allt satt som de skulle, men att vevlagret, kedjan och kassetten var rätt slitna och i behov av att bytas ut rätt snart. Jag fick en prioordning på vilka delar som var i störst behov av utbyte, men efter en stund bestämde jag att allt skulle bytas ut nu, även om det kostar en liten slant. Så förhoppningsvis får jag en glad MTB tillbaka i nästa vecka. Det är just den här personligheten jag upplever med en lokal handlare som är svårslagen. Har du också en lokal favorit, håll hårt i dem och stöd din närodlade favorit då du behöver hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.