Varför denna hysteri kring vissa lopp

Jag satt idag vid frukost och tittande lite på de som anmält sig till mitt nästa MTB-lopp, Engelbrektsturen. Då slog det mig att varför är det sådan hysteri kring ett fåtal lopp i Sverige och där platserna tar slut på några minuter?

CykelVasan 95 km är ett exempel på ett lopp som säljer slut sina 12 000 platser på rekordsnabb tid varje år. Jag gillar verkligen det loppet och har cyklat det själv varje år sedan 2012, men jag kan inte förstå varför inte fler lockas till att cykla några av till exempel Långloppscupens otroligt välordnade och i mitt tycke ännu roligare MTB-lopp?

Om vi nu tar Engelbrektsturen som jämförelse mot Cykelvasan. Det är ett 70 km långt MTB-lopp i trakterna kring Norberg med mestadels lättcyklad terräng, men med lite mer tekniska partier än Cykelvasan. Servicen kring och under loppet är superb och man saknar inget som deltagare. Att deltagaravgiften sedan är hälften av Cykelvasan är ju inte heller fel. Jag förstår att det kostar mer att arrangera ett lopp som Cykelvasan och tycker inte att deras avgift är för hög. För strax över en femhundring får man alltså en minst lika grym upplevelse som passar allt från nybörjare till elit på Engelbrektsturen.

Idag den 10 juli är det 226 anmälda till Engelbrektsturen – kom igen nu du som gillar att cykla MTB. Våga upptäcka och cykla fler lopp i Sverige.

Bli inte avskräckt av namnet Långloppscupen, då de har allt från tävlingsklasser till motionsklasser, precis som CykelVasan. Loppen går av stapeln på antal olika orter i Sverige, fördelat från vår till höst. Mer om Långloppscupens lopp här

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.