Kvällsrunda övergick i nattrunda

Igår hade jag lovat min pappa att jag skulle åka över och vattna hans blommor. Jag tänkte då att det blir perfekt, eftersom jag skulle till IKEA och då åker jag ändå förbi honom. När jag var halvvägs kom jag på att att jag glömt hans nyckel. Inget att göra – så jag fortsätter till IKEA och spenderar min dag där tillsammans med alla andra människor en regnig dag i Stockholm.

Senare på kvällen var jag och min bror ute och åt med mamma i Täby och jag kom väl hem vid 20.30. Regnet hade då övergått till en skön kvällssol. Då slog det mig att jag kanske skulle ta mig en långrunda på cykeln till pappa och vattna blommorna trots den sena timmen. 
Svirade på mig cykelkläderna och pumpade däcken på cyclocrossen, som är den cykel som har reflexer, lampor och allt man behöver för kvällsrunda. Trampande iväg i solen och olalala vilken härlig kväll det var. Jag tog den långa vägen till pappa via Vallentuna medan det fortfarande var ljust och fint. Rundan till honom blev ca 38 km och när jag skulle bege mig hemåt igen, insåg jag att jag kanske inte ville cykla samma ensliga väg tillbaka i den nu mörknande julinatten. 
Bestämde mig för att crossen skulle få leka lite i skogen, så jag tog en skogsstig från Sollentuna till Skrapäng i Täby och sparade mig ca 10 km. Från Täby blev det sedan cykelbana nästan hela vägen tills jag kunde ansluta på den väg som jag brukar pendelcykla till jobbet på.
Klockan 23.30 var jag hemma igen efter en grymt härlig kvällsrunda, som sakta gick över att bli en nattrunda. Totalt fick jag ihop ca 60 km och jag kände mig stundtals som Stålmannen, även om jag inte gjorde några fartrekord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.