Påskcykling

Igår kväll fick jag ett infall att ge mig ut i blåsten och testa Fredrikshofs träningskvällar som de har här i Åkersberga på torsdagar. Trots att det var skärtorsdag och många säkert åkt bort, blev vi fyra stycken Fredrikshovare inkl mig och två till cyklister som ville vara med att träna. Det blev en skön landsvägstur på 66,5 km via, Kårsta, Lindholm och Angarn tillbaka mot Åkersberga. Kommer garanterat att försöka hänga på dem fler gånger.

Idag bar det på morgonen av mot Nacka för lite MTB-cykling med Jörgen och Lasse. Vi började sedvanligt med en stärkande espresso hos Jörgen, för att sedan bege oss mot Hellas för att testa stigarna där.

Jag har inte cyklat MTB sedan jag körde sönder min bakväxel och så har jag ju min cykelolycka i bagaget som ägde rum för en månad sedan. Mitt självförtroende bakom styret var alltså inte på topp.

Det började med hopplöst mycket sten och rötter och man bar på cykeln mer än vad man satt på den. Stundtals blommade banan ut och det var riktigt njutbart, tills framhjulet gled iväg på en hal rot och jag la mig lite snyggt i mossan. Då kom osäkerheten tillbaka och därmed så förlorade man lite av njutningen med MTB som jag annars älskar.

Med 500 m kvar hem till Jörgen så skulle han göra ett hopp uppför en trottoarkant, men råkade landa lite olyckligt med bakdäcket. Det blev därför ett ofrivilligt punkabytesstopp innan vi fick oss en utsökt kaffe, mazarin och påskgodis hos Jörgen. Totalt fick vi idag ihop 34,6 km inkl transportcykling.

Slutsatsen efter dagens runda är väl bara att öva och öva igen för komma tillbaka till den där känslan som man hade förut i skogen.

På måndag är det dags att nöta lite sadel igen, då blir det distanscykling i min trakter igen med bland annat Jörgen och Robert igen.

Glad påsk på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.