Lyckan att börja se resultat igen

Man blir fräschare i svart/vitt efter ett långpass

När man börjar träna och inte gjort det på att tag som jag gjorde 2011, så syns resultaten ganska fort. I början orkade jag knappt runt 2,5 km slingan, men efter envist gnatande orkade jag längre och längre. Vipps så var träningsrundorna under veckodagarna uppe i en mil utan att jag tänker på det.

Börjar man löpträna så kommer viktminskningen också om man även försöker tänka på vad man stoppar i sig. Mitt mål har alltid vara att träna för att njuta allt det goda i livet utan att det klamrar fast sig på mig allt för länge. I mitt fall stod vågen på 85 kg när jag började 2011 och idag står den 73 kg och det utan en massa konstiga dieter som jag personligen är emot.

I slutet på 2012 kom jag till ett vägskäl där inget hände med mina tider på löprundorna. De stod still och det blev ingen förbättring. För många så kanske man ger upp då, men inte jag. Köpte mig ett gymkort och började träna styrka och hållning, samt att jag då och då ska försöka planera in ett pass med en PT. Känner redan nu att det har börjat hjälpa mig på banan igen. Har även lagt in 1-2 spinningpass i veckan för att alternera min konditionsträning.

Idag var det dags för en långrunda på ca 16 km i lätt men blött snöfall. Väl tillbaka stannade klockan på 1.33.28. Detta ska jämföras med mina senaste långrundor på samma sträcka som i snitt har tagit ca 1.45.00. Jag har alltså hittat ca 12 minuter i mina ben, vilket känns grymt coolt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.