Vilken fin service av Cykelkraft

Häromdagen började jag inse att snart måste jag antingen ta i ännu mer av egen kraft eller köpa en till batteriladdare till min elcykel som jag kan ha på jobbet. Att ta med sig laddaren är inte ett alternativ, då den är för stor att ha med sig i väskan på cykeln tycker jag.

Min elcykel är nu ca 1,5 år gammal och jag pendlar med det nästan varje dag i ur som skur. Hittills har jag inte behövt vara orolig att klara mig fram och tillbaka (2×29 km) på en laddning. Men dagar då det är kallare väder, så är det nu med nöd och näppe att jag tar mig hem.

I torsdags hade jag 1 % kvar av batteriet 🥶

Min elcykel som är en Rock Machine köpte jag från Cykelkraft och tyvärr så gick ju de i konkurs efter det. De räddades dock av en annan cykelbutik som köpte konkursboet och varumärket och drev vidare Cykelkraft på framför allt webben. Några butiker fick leva vidare, men inga i Stockholm där jag bor.

Varumärket Rock Machine finns knappt någon annanstans i Sverige än hos Cykelkraft, så jag testade att kontakta dem för att se om de kunde hjälpa mig med en till laddare, trots att garantin gått ut och de inte säljer denna modell längre.

Efter en stunds chattade med deras kundservice, så kunde de absolut hjälpa till att försöka få tag på en till laddare. Men de undrade om jag uppdaterat mitt batteri någon gång? Öhhh… nej det hade jag inte. Visste inte ens att det gick att göra. Detta var något de tyckte att jag skulle börja med att göra, för att se om det kunde förbättra uthålligheten på batteriet.

Snabbt och problemfritt fick jag fraktsedlar så jag kunde skicka mitt batteri till dem i Jönköping, där de står för frakten till och från dem. Det var en fin service tycker jag! 👍🏼 Så nu ska jag packa det och skicka det till dem i nästa vecka.

Fler race med Anti-Sandbagging

Jag har upptäckt att fler och fler race i Zwift får den utomordentligt bra funktionen Anti-Sandbaggning. Det är funktionen som straffar cyklister som anmäler sig i race och i en kategori som de är för starka för.

Kör de på för hårt får de en Cone of Shame ⚠️ ovanför sig. Informationen om hur hårt de trampar tas bort från skärmen och deras motstånd ökas på så de saktas ned 🤥

Detta funkar skitbra och jag hoppas detta är en funktion som blir standard i alla events framöver, men nu verkar det som Zwift börjat rullat ut det i några events fler än de betalopp som hade detta förut.

Cone of Shame – Från när detta testades i en betaversion

Psst… missa inte imorgon

Imorgon på första advent är det traditionsenligt dags för min egenskrivna adventsdikt. Varje år skriver jag fyra stycken nya och igår hade jag besöksrekord på bloggen och 80 % av trafiken var till mina tidigare adventsdikter.

Det är är jätteskoj att se att det finns ett intresse för detta med adventsdikter. Det jag vill med mina dikter är att väcka en mysig julkänsla, men även en viss eftertanke ibland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.