Äntligen zwiftväder

Som jag har väntat på att inomhussäsongen ska smyga igång. När regnet droppar utomhus, känns det liksom helt okej att cykla inne med Zwift. Eftersom jag pendelcyklar i veckorna, blir det inte så mycket zwiftande i veckorna. Men de dagar jag tar bilen eller jobbar hemma, så brukar jag klämma in ett virtuellt pass.

Idag anmälde jag mig till det ca 33 km långa racet, 3R Flat race (C). Vi var inte så många som deltog, tror det var ca 60 personer totalt och i C som jag körde var vi bara 10 st.

Det var ett gäng starka cyklister i min grupp, eller så var jag bara svag? Det var länge sedan jag svettades så kopiösa mängder svett som idag. Hela skyddsmattan under cykeltrainern var som en mindre sjö när jag var klar. Jag slutade på 6:e plats eller sist i C kan man också säga. 4 cyklister blev diskade pga diverse anledningar.

Även om jag inte alltid presterar på topp i Zwiftracen, tycker jag det är så peppande att köra race. Det blir så mycket mer drag i träningen då, än när man planlöst cyklar runt i Zwift. Jag känner att jag personligen tar i mer och utmanar mig själv i racen, än om jag bara kör en bana utom tävlan.

Zwift är min högintensiva träning som jag tycker kompletterar min lågintensiva elcykelpendling på ett bra sätt. Ser fram emot många skitjobbiga race i Zwift i höst och vinter!

Vinterns mål med Zwift

Mitt mål i vinter är att ta mig upp från C-klassen till B-klassen, men idag var jag långt ifrån att vara en B-cyklist. Det innebär att jag måste upp på ett snitt på över 3,2 watt/kg.

After Zwift frisyr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.