Satsar på 9 000 km

Normalt brukar jag logga ca 5000 km cykling per år om man räknar vanligt cyklande ute och på trainern med Zwift. Men i år när jag beslutade mig för att skaffa en elcykel så har ju tidigare skrivit att det blivit väldigt mycket mer pendlande med den till och från jobbet.

Planen i somras när jag köpte den, var att i oktober köper jag nog ett månadskort hos SL igen… nu är vi snart i mitten på december och jag har fortfarande inte köpt något månadskort. Senast var i maj. Jag har fyllt på min reskassa tre gånger under denna tid med 250 kr per gång. Fatta vad pengar man sparat på att inte åka bil eller buss 🤑

Jag kommer nog få räkna med lite reservdelskostnader på cyklen framöver, då slask och salt tär hårt på cykelns delar. Än så länge funkar allt kalas, bortsett från skrikande bromsar när det var som slabbigast. Det har dock lagt sig nu, när slasket är borta.

I år hade jag inget mål med mitt cyklade, men när vi nu är inne på årets sista veckor så tror jag målet blir att försöka nå 9 000 km innan årsskiftet. Egentligen vore det ännu ballare att nå 10 000 km, men det tror jag är lite väl optimistiskt för min räkning just nu.

Om jag kan, så kan du…

Jag skulle verkligen vilja få fler att våga ställa bilen, pausa SL-kortet och testa att använda cykeln som transportmedel, förutsatt att du givetvis har en cykel. Jag förstår att det kanske inte passar alla, men långt ifrån alla har 2×29 km till jobbet som jag har. De flesta kring Stockholm har betydligt närmare och många har också bättre förutsättningar att cykla än vad vi Åkersbergabor har…

Med en el-cykel blir inte pendlingen särskilt jobbig. Du får en snäll och effektiv lågintensiv träning. Det kommer få din våg att visa mindre, du kommer sova bättre och du kommer känna dig som Batman eller Batwomen, när du vant dig vid att lite regn inte är så farligt. Jag kan lätt cykla alla dagar i veckan och ändå köra ett träningspass på helgen.

Våga byta till pendelcykel 2020!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.