Hoppas avsluta veckan med snöpendling

I Stockholm har snön ännu lyst med sin frånvaro, bortsett från något enstaka mindre snöfall som knappt täckte marken. Mot slutet av veckan ser det först ut att bli rejält blött, men under fredagen ser det ut som det kanske kommer lite snö. Och till helgen ska äntligen bli lite kallare igen.

Jag längtar verkligen efter snö just nu. Den piggar upp och gör att det blir lite ljusare i det beckmörker som vi ljust nu befinner oss i. Just nu känns det lite extra pirrigt och härligt i väntan på första snön… då det är fantastiskt mysigt att cykla på nyfallen snön som tystar ljudet från däckens dubbar och sveper landskapet i en vit skrud.

Adventscykling med glögg

I helgen har jag bjudit in till adventscykling med efterföljande glögg i cykelklubben, men vi blir nog inte så många som det ser ut just nu. Tills dess ska jag försöka hinna med att skaffa ett par vinterdäck till min gravelbike. Har ju bara vinterdäck till min elcykel och den känns ju lite fel att cykla med den, när de alla andra cyklar vanliga cyklar 😬

Det blir nog ett par Schwalbe 35-622 Winter med 120 dubb, som jag hade till min cyclocross. Det är inte direkt några graveldäck, vare sig till däcksbredd eller utförande, men de funkade bra på de landsvägar jag brukar cykla på om vintern.

Schwalbe Winter är inte heller lika tunga som storebrorsan Schwalbe Marathon Winter, som har 240 dubbar. Jag tycker modellen med färre dubb haft tillräckligt bra grepp och jag har alltid känt mig trygg under de år jag kört på dem med gamla cykeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.