Jobbar på att minska mitt klimatavtryck

När jobbet flyttade i slutet på januari, innebar det slutet eller en drastisk minskning på användandet av min bil fram och tillbaka till jobbet. Nu har mer än halva februari gått och jag har bara använt bilen 2 gånger fram och tillbaka till jobbet sedan flytten.

För varje dag jag inte åker bil till jobbet betyder det att den inte släpper ut 8,34 kg koldioxid.

Numera har jag införskaffat mig ett SL-kort och så försöker jag väcka motivationen till att cykla, vilket går lite trögt. Dels för att cykeln är i behov av lite renovering/service för att gå bra och dels för att det är kallt, fuktigt och mörkt när man ska ge sig iväg på morgonen. Men ack den som ger sig!

När man inte är den inbitne bilisten längre, börjar man se saker med andra 👀 Nu kan jag komma på mig själv att bli lite irriterad på alla ensamförare som sitter i sina bilar och proppar igen vägarna. Känns lite sunt att känna så faktiskt, utan att på något sätt döma folk varför de tar bilen. Förmodligen är det för att de har råd och att de ser en tidsvinst i att ta bilen. Jag har under den snöiga delen av februari väntat otaliga timmar på bussar som inte kommer, men jag har tagit det lugnt och stått där med frusen näsa tills bussen behagat dyka upp.

En kan göra lite.
Men många kan göra mycket!

Jag har testat lite olika appar för vad mitt klimatavtryck är och det ska bli kul och se vad man kan minska detta med i och med mitt nya resande till jobbet. Jag är ingen större utnyttjare av flyget, så där känner jag inte att jag är en stor bov i dramat.

På sociala medier delas det friskt härliga bilder från jordens alla hörn och det får en att undra hur många som faktiskt tänker vilken påverkan våra resor med flyg har på vårt klimat? Jag säger inte att vi ska helt ska sluta resa, men jag har iallafall börjat resan med att förändra mitt sätt att resa till och från jobbet, där jag varit en klimatbov. Och jag ska även försöka välja mat som har mindre påverkan på miljön, utan att för den delen bli vegetarian.

Så vad kan du göra för att minska din klimatpåverkan på vår 🌍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.