En olycka kommer sällan ensam

Jag ska med en gång säga att jag har inte skadat mig eller cyklat om omkull. Men häromdagen så skulle jag cykla ned i garaget på jobbet och tänkte att jag kör efter den bil som precis var på väg in genom porten som öppnat sig. Cyklister behöver annars stanna och ta fram kortet blippa det på en dosa och slå en kod för att en dörr ska öppna sig. Människan är ju lat av naturen, så man tar ju alltid det enkla för det enkla.

Nåja jag körde efter bilen utan att se att vid garageporten fanns även en bom som snabbt gick ned efter att bilen kört in och där befann givetvis jag mig. Bommen träffade hjälmen och fastnade mellan mig och min ryggsäck, vilket gjorde att bommen lossnade från sitt fäste… 😬

Usch vad pinsamt, tänkte jag och hoppade av cykeln. Där stod jag nu med en bom i händerna. Ställde den lite snyggt vid väggen och anmälde vad som hänt i jobbets reception och bad om ursäkt.

När jag kom ned i omklädningsrummet så upptäckte jag att mina glasögon som låg överst i ryggsäcken hade gått sönder av smällen från bommen. Jag har anmält detta till AFA försäkring, men förväntar mig inte att få något.

Idag så var jag och provade ut nya glasögonbågar, för jag måste ju ha ett par nya glasögon. Hittade efter ett tag ett par jag gillade. Nu blir det ett par glasögon som är aningen rundare än de jag haft tidigare. Specsavers hade en kul funktion på sin sajt där man kunde prova dem digitalt, så bilden ovan är från deras glasögonsimulator.

Kände mig rätt stilig i dem, men sedan är det ju ingen rolig kostnad att bara få sådär eftersom ett par glasögon inte är direkt gratis. Nästa vecka blir det synundersökning för att se om syns förändrats sedan jag köpte de gamla brillorna.

Dessa glasögon blev det

Nästa grej som hände inatt var att jag vaknade av ett brak när tunga blötsnö från taket gled ned i ett stort parti. Tänkte väl inte så mycket mer på det då, men när jag vaknade imorse hade snön tagit med sig utelampan på väggen och fullkomligt slitet loss den så den hängde i sina kablar och dinglade.

Varför händer sådana här oturssaker alltid direkt efter varandra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.