Avslutade jobbåret med pendelcykling

Idag var det sista jobbdagen för mig 2018. Eftersom jag sent om side bytt till vinterdäck på pendelcykeln så tänkte jag att det var dags att testa dem på sista jobbdagen innan jul.

Snön ligger fortfarande kvar och det vekar som vi faktiskt kanske får en vit jul i år. Det är inte mycket, men det är ändå ett vitt täcke som lyser upp mörkret som jag imorse gav mig ut i med cykeln.

Jag virade in mig så gott jag kunde för att hålla värmen. Ända fram till att jag satte mig på sadeln så ville jag ångra mig och ta bilen, men ibland måste man bara strunta i huvudet och göra det man bestämt sig för. Det visade sig dock vara rätt trevligt att pendelcykla till jobbet idag.

Cykelbanorna i Åkersberga var välplogade, men vansinnigt isiga eftersom man inte sopsaltar här. Men den nya cykelvägen mellan Täljö och Rydbo var en riktigt trevlig upplevelse, om en mörk. Den hårt packade och nu frusna grusvägen var snabbcyklad och isfri.

När jag en stund senare kom till kommungränsen mellan Österåker och Täby går det en skarp linje där Täbys sopsaltade cykelbana börjar. Det är helt magiskt att cykla på dessa och det gör vinterpendlingen till ett nöje.

På vägen hem var det otroligt stillsamt att pendelcykla genom mörkret. Jag njöt lite extra när jag susade förbi alla i köerna med julklappstörstande shoppare till Täby Centrum och Arninge Centrum som jag passerar på vägen hem.

Väl hemma värmde jag min kylslagna men ändå pigga kropp med ett glas glögg och nu känner jag hur julfriden sakta börjar infinna sig.

Pendelcykling The Åkersberga Way

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.