Dags att ta sig en funderare

Snart ska ICA-koncernen där jag arbetar, flytta in i nya lokaler i Arenastaden. Det ska på många sätt blir härligt och inspirerande. Och utan att jag varit där så verkar de nya lokalerna vara superfräscha och smart utformade för att vi som jobbar där ska trivas kalas.

Vad är det jag ska fundera på?

Jo, idag fick vi reda på vad det kommer kosta att välja bilen till jobbet. Och med det menar jag vad det kommer kosta att ha bilen parkerad på jobbet. Det kommer kosta 18 kr/tim om man får plats på den egna parkeringen som kommer ha ett begränsat antal platser. Räknar man att man jobbar 7,5 timmar och 20 dagar i månaden så blir det 2700 kr/mån. Det finns lite andra mer ”prisvärda” alternativ som kostar ca 1500 kr/mån, men då får man gå strax under 1 km till kontoret. Detta väldigt mycket mer än vad vi betalar vid nuvarande kontoret.

Egentligen är detta superbra nyheter för miljön, då jag tror det kommer få anställda att välja bort bilen, eftersom plånboken ofta styr våra val. Men det trista för mig som bor bort rätt långt från jobbet är att min restid kommer fördubblas om jag väljer bussen istället för bilen. Väljer jag att cykla istället så kommer det ta lika lång tid som att välja bussen.

Nya kontoret kommer ha ett finfint cykelgarage, så nu blir det på allvar som jag måste fundera om jag kanske ska investera i en elcykel eller uppgradera min befintliga pendelhoj så den är redo att användas ännu mer än vad den görs idag vintertid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.