TvĂ„ 👀 i mörkret

Idag pendelcyklade jag till jobbet och det kÀnns som det kanske var sista gÄngen man kunde cykla i kortbyxor pÄ morgonen. Det var ca 8 grader nÀr jag stack hemifrÄn och Àr det nÀrmare 10 Àn 0 sÄ lider jag inte direkt av att frysa om benen.

Idag var det rÀtt val att vÀlja cykeln, dÄ bilarna verkligen stod still i morgontrafiken pÄ de stÀllen som jag kunde se detta.

Precis nĂ€r jag tĂ€nkte packa ihop och ge mig hemĂ„t, sĂ„ dök en kollega pĂ„ mig om en liten miss man gjort som krĂ€vde att vi snabbt fick till en landningssida pĂ„ vĂ„r webb. Det gick relativt fort att fixa, men nĂ€r jag var klar hade det skymma. Det Ă€r vĂ€l okej Ă€nda tills man kommer till kommungrĂ€nsen mellan TĂ€by och ÖsterĂ„ker, dĂ€r gatlyktorna tar slut tills man kommer in mot de mer centrala delarna.

Vet jag om att jag ska cykla i mörker, har jag alltid med mig min starka lampa med extra stort batteri. Det hade jag inte idag. Idag var cykeln bara utrustad med en cykellampa som gör att jag syns, men den lyser inte direkt upp nÄgot.

PĂ„ nya cykelbanan mellan Rydbo och TĂ€ljö var det extremt mörkt och plötsligt glimmar tvĂ„ 👀 till i mörkret och mitt pĂ„ vĂ€gen i en nedförsbacke stĂ„r en rĂ„djursbock med stĂ„tliga horn och allt. Lyckas undkomma honom med ca 50 cm marginal, sĂ„ bĂ„de han och jag klarade oss oskadda. Phu…

Kanske skulle uppgradera min standardcykellampan sĂ„ man faktiskt ser nĂ„got i mörkret ocksĂ„ 😀

9F777055-CFE0-49CE-8E24-777E418E5FA6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.