Snyggaste sporten med fulaste solbrännan

Att cykla är inte bara otroligt bra för hälsan och sporten växer sig starkare för varje år. Det fina med cykling är att man kan börja enkelt med en begagnad cykel som inte behöver kosta multum. Sedan behöver du skaffa dig en bra hjälm och en uppsättning cykelkläder, bestående av ett par cykelbyxor med vaddering på rumpan, en cykeltröja och ett par cykelskor om man inte har vanliga trampor. Då räcker det med ett par sköna sportskor. Sedan är man redo att börja träningscykla.

Vartefter intresset växer kan man sedan köpa sig bättre och fler prylar, för det är något som man verkligen kan gå bananas på inom cykelsporten. Om man bortser från själva cykeln, så är det en sport som är rena drömmen eller mardrömmen när det gäller utbudet av kläder, skor och tillbehör som du kan skaffa dig.

Jag tycker personligen cyklingen är den snyggaste sport som finns, trots att vi cyklister får den fulaste solbrännan när vi byter om till badkläder på sommaren 🤓 Det finns så mycket snygga kläder och tillbehör i alla prisklasser och jag vill egentligen inte nämna ”The velomenati rules” som mer förstör än lyfter cykelsporten. Denna lista med 100-talet påhittade saker hur man ska se ut och vara för att vara en ”riktig” cyklist tycker jag man kan ta med en klackspark.

Men jag måste erkänna att när det gäller cykelkläder, är jag nog lite petig när det kommer till mig själv. Jag vill att hjälm, huvudbonad, tröja, handskar, cykelbyxor och strumpor ska matcha eller åtminstone vara snygga ihop. Därför finns idag en uppsjö av cykelkläder i min träningsgarderob och idag fyllde jag på med ett par cykelstrumpor från det lilla företaget som jag älskar att köpa strumpor från, Fingerscrossed Design. Det blev ett par läckra Flamme rouge, då de flesta av mina cykelstrumpor är svarta och vita. Nu var det dax för ett par röda.

I år firar jag 6 år som cyklist, dvs då jag upptäckte tjusningen med denna sport och den värld av trevliga människor som som gömmer sig där bakom solglasögonen, hjälmen och innanför de älskade och hatade lycrakläderna. Eftersom cykling ofta görs i grupp finns det stora möjligheter att prata med varandra medans man tex cyklar en långrunda. (försök göra det på ett löppass på 2-3 mil) Detta gör att du lätt kan lära känna nya vänner att ha roligt med, även när ni klivit av cyklarna. Det är det ändå det bästa med cykelsporten tycker jag.

A5D95880-F982-4D72-A77D-494E8DBAF16D

Foto: Fingerscrossed Design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.