Visst vill du kunna cykla till och från Åkersberga?

Åkersberga är en av kommunenerna som ligger på hyfsat pendlingsavstånd från Stockholm, men som idag är totalt avskuret från säkra cykelvägar till och från kommunen. Jag är en av säkert många som skulle välja cykeln betydligt oftare än bilen, om det gick att cykla på ett säkrare sätt till och från mitt jobb.

Ibland kan jag höra mellan raderna på folk att: Men hur många är ni som kommer cykla på en cykelbana till/från Täby om det byggs en sådan? Svaret på den frågan går inte riktigt att svara på idag, då de flesta inte ens skulle komma på tanken att cykla med antingen risk för sitt eget liv eller förstöra sin cykel på grusvägar med vasst och tungcyklat grus.

Med den utveckling av antalet sålda el-cyklar som vi sett det senaste halvåret, så blir inte avståndet mellan till exempel Åkersberga och Stockholm särskilt tungcyklat eller jobbigt. En ny typ av pendelcyklister tror jag bara väntar på att kunna välja detta transportmedel om vi får en cykelbana till Täby.

Bygger man en cykelbana – så kommer cyklisterna, var så säker!

🚴🏼‍♂️ 🚴🏼‍♀️ 🚴🏼‍♂️ 🚴🏼‍♀️ 🚴🏼‍♂️ 🚴🏼‍♀️ 🚴🏼‍♂️

Ditt stöd behövs mer än du tror

I år är det valår och det flesta partier i kommunen har cykling på agendan och verkar vilja knyta ihop Österåker med omvärlden. Nu är det dags att gå från ord till handling tycker jag.

Vi väljare vet att de flesta partier är positiva till en cykelväg, men för att politikerna ska känna att de har stöd i denna fråga är det viktigt att alla som vill kunna välja cykeln som transportmedel visar sitt stöd för detta. Detta kan du göra genom att skriva på denna namninsamling:

Skriv under namninsamlingen

Tänk den dag då Österåkers kommun gör ett Facebookinlägg om att man kommit överens med markägarna och bygget av den nya cykelbanan till Täby kan starta. Det inlägget längtar jag efter ❤️

Dela denna länk och tagga dina vänner och grannar som du också tror skulle vilja kunna cykla på ett säkert sätt till och från Åkersberga!

E8425162-8257-4FE4-AB9E-7CF89A874E67

Lite grusvägscykling på väg mot kommungränsen mellan Österåker och Täby

A4D4A49F-95F2-43A2-A844-B03F23D36B68

Väl nere i Täby kan man cykla på nästan bilfria småvägar i tystnad och njuta av naturen.

522EA959-C39E-455E-A5E1-AE7AFEBF8026

Bilarna sitter i kö på E18. Jag susar fram snabbare än dem på en cykelbana i Danderyd.

0264E2A9-6791-49BD-9BDF-C4768A115F49

Väg 276 mot Åkersberga är ju inte det mysigaste stället att befinna sig på som cyklist, men jag vill kunna cykla till och från jobbet och tvingar mig ändå att cykla där.

2 kommentarer

 1. Victor · maj 20, 2018

  Den 30 okt 2017 skrev jag till Österåker kommun:

  Hej. Jag försökte cykla till Åkersberga igår men det finns ju ingen cykelväg?! Eller? Victor, Täby

  Svar:
  Nej tyvärr finns det ingen cykelväg till Täby i nuläget, men det är ett av våra inriktningsmål och en fråga som vi försöker driva så förhoppningsvis kommer en att uppföras inte alltför långt fram i framtiden. Med vänlig hälsning Österåkers kommun

  ———————–
  Rent ynkligt att markägaren Douglas spärrat av vägen med barnsliga skyltar.
  Rent ynkligt att Österåker inte fixat en enkel billig väg för några miljoner, runt 5 km!

  Gilla

  • Magnus · maj 20, 2018

   Hej Victor. Ja, jag har också fått liknande svar de gånger jag haft dialog med kommunen. Det viktiga är dock att man fortsätter att ligga på kommunen, så att frågan om en säker cykelväg inte dör ut. Ju fler vi är som ställer frågan om detta, desto bättre chans att vi kan någon gång får gehör.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.