Sverigepremiär för Electra

Idag blev det första svängen i Sverige med min nya racer Electra, som jag kallar den. När jag cyklat en stund tänkte jag att jisses vilken cykel jag köpt. Den gick fort och lätt. Stundtals låg jag på en snitthastighet på över 30 km/h, vilket jag sällan gör när jag cyklar själv.

En till sak som jag senare upptäckte var att på ställen där Trafikverket lagt Tankbeläggning, som är en vidrig form av vägbeläggning att cykla på. Där märkte jag knappt att det var denna typ av beläggning med nya cykeln. Förut har det känt som tänderna ska lossna om man cyklar på den och framför allt om den är nylagd. Efter ett par år blir den lite bättre, men den går aldrig att jämföra med hur magiskt härligt det är att cykla på nylagd riktig asfalt. Det låter också mycket mer när bilar kör på Tankbeläggning.

Nog om denna beläggning, men det jag upptäckte vara att min cykel som är utrustad med Bianchis Countervail-teknik absorberade denna vägtyp riktigt bra. Blev inte ens besvärad av den faktiskt 😀.

Countervail är en teknik som är inbyggd i kolfiberramen och ska reducera upp till 80 % av vibrationerna jämfört med en traditionell kolfiberram. Funkade grymt bra tycker jag!

Det blev en superhärlig tur på nya cykeln och jag tror vi kommer bli riktigt bra kompisar, jag och Electra.

51DA18EC-F0D7-4FE2-ACDB-9CBDB38E615F7C7065A0-4881-410F-8681-F42E2D981762E1E447AA-323B-42D4-B4FA-E3A8836E2878

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.