Dags att springa halvlångt igen?

Det var en gång för många år sedan då jag inte rörde mig mer än jag behövde. Som en följd av detta löste jag problemet med att gå upp i vikt, genom att helt enkelt köpa nya kläder som passade mig för tillfället. En dag stod vågen på något mellan 85-90 kg och jag kände att nu räcker det.

I samma veva skulle min kompis Henrik springa Stockholm Marathon. Jag tror det var det som fick mig att ta mig i kragen och bestämma mig att kan han, så kan väl jag. Det var väl bara en månad kvar till det marathon som han skulle springa, så siktet blev att klara av Stockholm Halvmarathon som gick efter sommaren.

Från 0-100

Sagt och gjort, målet blev att på ca 100 dagar träna så att jag skulle kunna ta mig runt de 21 098 meter som ett halvmarathon är. Första löprundan blev 1,25 km och då orkade jag inte springa hela tiden, men jag gnetade på och i september 2010 stod jag där på startlinjen. Efter 2 tim, 12 min och 45 sek passerade jag sedan mållinjen, galet nöjd över vad jag just lyckats göra ✌🏼

Löpningen fortsatte jag med och mina extrakilon svettade jag bort, så efter ca 2 år var 15 kg borta och det har jag löpningen och senare cyklingen att tacka för.

Träningsmål mitt i fredagsmyset

I fredags låg jag i soffan och och sippade på ett glas vin och hade det allmänt skönt, då min kompis Jörgen sms:ar: Är du sugen på att springa ett halvmarathon en månad efter Cykelvasan? 🤔

Blev lite tagen på soffan av denna fråga, då löpning inte direkt är något som jag gör i någon större utsträckning idag. Det var Jörgens fru Jessica som tydligen droppat denna idé för honom om de skulle göra detta. Hans var svar tydligen: Ja, tamigfan.

Jag var själv tvungen att ta en klunk vin till innan jag svarade att jag preliminärt var på 🙋🏼‍♂️

Nu har vi inte anmält oss ännu, men vi lär väl göra det inom kort. Och då har jag åter igen som mål att springa det där halvlånga loppet i Stockholm. Det är väl bara att gräva fram löparkläderna igen och ge sig ut och nöta löpning i kombo med all cykling som jag givetvis kommer att fortsätta med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.