Pendelcykelfantasten

Hösten och dess nyckfulla väder är här. Imorse var det hur fint som helst och jag cyklade dessutom till jobbet på rekordtid. Dels för att jag var lite sent iväg och så skulle jag dessutom på ett möte på morgonen. Inga väderrapporter sa att det skulle regna på flera dagar och definitivt inte idag.

När det väl var dags att göra helg, så strilregnade det och det kändes som molnen ramlat ned från himlen. Blev blöt ända in i själen… När man väl blivit blöt så störs jag inte så mycket. Då är det liksom bara att köra i alla vattenpölar man kan för att det stänker så coolt. När jag väl kom hem tog jag en varm dusch och sedan var jag verkligen värd en cykelöl.

Dagens finger 🖕🏼 vill jag ge till den SL busschaufför som på väg 276 körde om mig med minsta möjliga marginal, så att jag höll på blåsa av vägen. Det är blöta dagar som denna som jag längtar extra mycket efter en cykelväg.

Hur mycket pendelhojande klarar man av

Denna vecka har jag cyklat varannan dag till jobbet och det blir ca 20 mil på en vecka. Just nu, känner jag att det är det jag klarar av utan att man ska känna sig helt slut. Tänk om man kunde hålla i denna mängd pendelcyklande och inte vika sig för snoozeknappen på morgonen. Det är oftast på morgonen som jag lättast övertygar mig om att ta bilen istället för cykeln.

När man sedan cyklar och kan swisha förbi bilköerna på cykeln, så känns det extra bra i magen. Jag får motion och besparar miljön lite dåliga utsläpp från min bil.

Hur långt och ofta pendelcyklar du varje vecka?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.