En vind av längtan

Sitter och har det rätt bra i soffan med fladdrande levande ljus, lite pianoplinkande musik ur högtalarna och tar ett glas vin till skrivandet. 

I januari har det inte blivit mycket cyklande för min del och för att rädda upp statistiken lite kände jag att jag behövde ut och trampa idag. I förmiddags var det inte speciellt kallt, men det blåste friskt och det kändes som molnen fallit ned från himlen och svept in oss i ett grått tråkigt väder. Så här efterhand så berodde de gråa vädret på luftföroreningar från Europa som tagit en bana över oss. Enligt SVT.se så har också de torra vägarna en del att göra med de höga halterna av partiklar som vi tydligen hade idag. De slits lättare upp från marken med hjälp av alla bilars vinterdäck.

Jag fick till en helt okej runda på ca 46 km och för att fortsätta på ämnet vägar, så blir jag så ledsen och besviken på hur Trafikverket sakta med säkert förstör de små fina landsvägarna när de ”renoverar” dem. I Åkersberga och Vallentuna där jag cyklar mycket har de börjat lägga en så kallad Tankbeläggning istället för vanlig asfalt. Resultat blir ett grovt underlag som låter högre när bilarna kör på det och det är helt fruktansvärt att cykla på med hårt pumpade smala cykeldäck. Det är nästan så att tänderna skakar loss och det känns som det tar mycket mer energi av en, vilket kanske iofs är bra. 

Jag önskar från hela mitt hjärta att man slutar upp med detta skitunderlag och lägger vanlig asfalt när renoverar. Varför ska alltid Trafikverket hitta på saker som gör att man blir arg på dem?

Trafikverkets Tankbeläggning är djävulens påhitt

Cykelrundan blev hur som helst riktigt trevlig om man bortser från vägunderlaget och när man sitter på cykeln finns det en chans till reflektion och tankar. Idag drömde jag mig bort i motvinden till varma vindar på Mallorca i vår, då jag ska åka på min första cykelträningsresa.

Älskar dessa småvägar som slingar sig genom öppna landskap

Vada kyrka, en liten pluttkyrka, med anor från 1200-talet

Alltså dessa lager på lager man måste ha på sig när man vintercyklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.