Shoppa, springa, baka och cykla

Idag tog jag mig samman och åkte till Mall of Scandinavia tillsammans med en miljon andra Stockholmare för att se om jag kunde hitta lite kläder till nyår. Jag hatar att gå på mellandagsrean för att slåss med prisjägare som fyller affärerna så här års. Jag vet inte vad det är som händer med människor i dessa tider, men de blir otrevliga och de sliter och drar i allt. I ärlighetens namn köper jag hellre till fullpris i lugn och ro eller på webben.

Nu ville jag ha något nytt till nyår, så det vara bara att bita ihop. Tur var väl det, då jag hittade den där typen av festkavaj som jag letat efter och när den kostade 850 kr istället för 1 600 kr, så får man väl vara lite nöjd.

Just nu håller jag på med en surdegsgrund, som är den första jag gjort på ett bra tag. Jag fick en surdegsbäbis av min kompis Jörgen som jag nu ska vårda ömt och försöka hålla vid liv. Den surdegsgrund jag gör idag ska nu vila till imorgon, då jag ska fortsätta med steg två, för att kunna baka bröd framåt eftermiddagen imorgon.
Ikväll blir det ett löppass för att jaga bort lite mer julkalorier och imorgon blir det nog äntligen lite cykling mellan brödbakandet. Jag funderar på att cykla bort mot Bogesundslandet i Vaxholm, för att läsa på lite om naturreservatet där. Jag skrev till Statens fastighetsverk i höstas om att jag tyckte det fel att man förbjudit cykling på Blå Leden i Vaxholm. Efter en tid fick ett glädjande besked på mail att de skickat in en begäran om ändring av detta till Länsstyrelsen och kanske skulle det tillåtet igen 2017. 
Nu läste jag en text på vaxholm.se, där det såg ut som att det var tillåtet att cykla på leden, men att cyklister måste lämna företräde till vandrare, vilket jag alltid gjort förut och inte tycker är konstigt. Jag ska se om de uppdaterat skyltarna med detta som finns kring leden. Är det inte uppdaterade, så ska jag maila min kontakt på Statens Fastighetsverk och se vad som gäller. Mer om detta imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.