En kurs i stärkt självförtroende

Idag har jag varit på MTB-kurs med Team Snabbare vid Hellasgården utanför Stockholm. Visste inte riktigt vad som väntade mig utöver det man läst om på deras webbsida. Vi var fyra deltagare och en instruktör vid namn Micke Hanell.

Vi började med en genomgång av våra cyklar och lite praktiska tips. Sedan hade Micke gjort en bana med lite olika stationer på en fotbollsplan. Där skulle vi öva på att stegra med cykeln på bakhjulet utan att rycka i styret och bara använda benkraften för lyfta framhjulen över ett par mindre hinder. Sedan var det en spång som var byggd som ett hopp, där vi skulle öva på att landa med båda hjulen samtidigt i marken efter dropet. Efter den var det en klassisk spång, där vi skulle hålla oss på just spången med båda hjulen. Det svåraste för mig kom efter detta och det var att mellan två koner, stanna och försöka stå still med cykeln utan att sätta i fötterna i marken. Det hela avslutades med klassisk slalomkörning, där vi skulle klara banan utan att svänga med styret. Vi skulle istället försöka gira mellan konerna genom att luta cykeln till höger och vänster.
Sedan blev en sväng i skogen på stigarna kring Hellasgården. Där fick öva på en del av det vi tränat på nere på fotbollsplanen. Det blev bland annat att cykla på en smalare bergskam som avslutades med ett mindre drop där vi skulle försöka att få cykeln att landa på båda hjulen efter dropet. Sedan blev diverse övningar hur man ska läsa av terrängen och välja bästa vägen där det är lite stökigt.
Vi avslutade med att vi skulle ta oss upp och ner för en ganska brant berghäll. Detta var lärorikt tycker jag som alltid varit lite feg för sådant. Tricket var att se till att ha tillräckligt med fart innan hällen och helt sonika sluta trampa uppför själva hällen. Genom att förflytta sig framåt ståendes och låta ens vikt bli en hävstång, så kom man upp utan några problem. Ingen mer slirande för att man trampar alldeles för hårt uppför en hal bergshäll nästa gång.
Jag kommer garanterat gå på en uppföljningskurs inom kort, för detta var en boost för mitt självförtroende. Stort tack till Micke Hanell och Team Snabbare för en givande förmiddag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.