Ronde de Pusshus

Igår blev det en sådan där störtskön runda med MTB:n. Jag älskar att cykla när det är halvklart och ca 10 grader, för då är luften så där härligt frisk.

Efter en tid av väldigt varmt för årstiden hade skogen torkat upp fint. Men det kärr som man måste ta sig igenom på ett ställe var rätt blött. Så blött att jag körde fast med framhjulet och hann inte få loss fötterna, så jag föll från typ stillastående som ett träd ner i kärret och leran. Lite kallt om rumpan blev det, innan kroppen fått upp värmen igen.

I trakterna kring Bogesund passerade jag något som hette Pusshuset, eller snarare en skylt som säger att här låg Pusshuset och att sista brukaren flyttade därifrån 1914. Man undrar ju lite vad Pusshuset var för något, kanske en lightversion av en bordell i skogen?
Den största utmaningen var annars att ta sig förbi och över alla träd som bävrarna gått bananas på träden utmed vattnet.

Mäktiga Bogesunds slott byggt omkring 1640, men som fick dagens fantastiska utseende 1867. Skulle vilja bosätta mig där, trots ryktena om att det är hemsökt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.