Träningsåret som gått

Då var det ett nytt år med nya möjligheter och utmaningar. Tittar jag tillbaka på träningsåret 2015, så var det året som jag beslutade mig för att satsa mer på MTB-lopp.
Det blev väl inte så väldigt många lopp, men året inleddes för min del med Lida Loop som jag aldrig cyklat förut. Det loppet var riktigt kul eftersom det var en härlig blandning av både lätt och lite mer svårcyklad terräng. Sedan följde Engelbrektsturen och Cykelvasan som är lopp som jag cyklat tidigare. Engelbrekturen var nog det lopp som överraskade mig mest positivt. Till 2015 hade de förkortat banan med en mil, men gjort det lite mer tekniskt. Jag tycker det var årets bästa lopp, trots ösregn och lera som gjorde att man såg ut som chokladgubbe när man gick i mål. Cykelvasan blev en besvikelse tidsmässigt, utan att jag riktigt fattade varför det blev så mycket sämre tid än 2014.
Hösten 2015 provade jag även på att köra cyclocross. Jag körde inga tävlingar, men jag var med på ett par av Kompiscrossens träningstävlingar, som några entusiaster ordnar på olika ställen kring Stockholm. Superkul att använda cyclocrossen till det som den är byggd för. Den som inte inte provat detta ska veta att att det är sjukt jobbigt att köra dessa banor som oftast består av gräs, lera, sand, hinder och jobbiga backar. I höst hoppas jag kunna cykla mer riktig cyclocross, kanske till och med ställa upp i någon tävling.
Jag körde bara ett enda landsvägslopp och det var Velothon Stockholm som är lite längre än Halvvättern. Loppet fick ta emot kritik i press pga dålig info till folk som bodde utmed banan m.m. om t ex avspärrningar. För oss som cyklade var det dock en enda lång njutning. Att få möjlighet att cykla ett riktigt cykellopp i delar av Stockholms innerstad och på avlysta vägar utanför stan var en helt fantastisk känsla.
Det jag är mest stolt över under 2015 är att jag på sju dagar klarade av utmaningen Rapha Festive 500. Utmaningen går ut på att man ska cykla 500 km mellan julafton och nyårsafton. Från Sverige deltog 252 cyklister, där 103 gick i mål och jag var en av dem.

Cykelåret 2015 i siffror

180 cykelrundor
288 timmar och 26 minuter spenderade jag på mina cyklar
6 301 km cyklade jag
59 496 höjdmeter cyklade jag

Vad händer 2016 

I år tänker jag fortsätta att min satsning på att bli en bättre MTB-cyklist och med min nya fulldämpade MTB, hoppas jag på att jag ska utvecklas och bli tekniskt duktigare i knepig terräng.
Jag vid målgången på den blöta och geggiga Engelbrektsturen

Obligatoriska målgångsuppställningen efter Velothon Stockholm

Jag var en av 103 stycken från Sverige som klarade av Rapha Festive 500

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.