Dag 4 av Rapha Festive 500

Som jag skrev tidigar idag, så slog kylan till ordentligt i natt och jag väntade därför att ge mig ut på cykeln till framåt senare delen av förmiddagen. När jag stack iväg påpälsad upp till tänderna och med tre lager på överkroppen var det ändå ungefär -9 grader. Tanken var att försöka få till ett pass som var längre än 60 km, men en bit in på den tänkta rundan var det så kallt att vindtårarna från mina ögon frös till is. Jag vek därför av tidigare för att förkorta rundan.
På vägen hem slog det mig att jag kanske skulle dela upp dagens pass i två, så jag styrde hemåt igen och fick ändå ihop ca 56 km på runda ett. Väl hemma åt jag en stor tallrik gröt och drack en stor mugg alkoholfri glögg för att jag skulle tina upp.
När jag återfått värmen var det dags att ge sig ut igen. Precis innan jag skulle ge mig iväg kom jag på att jag har ett par värmesulor som drivs med batteri och som jag inte testat ännu. Monterade dem i skorna och ganska snabbt började man känna en behaglig värme under fossingarna.
Pass nummer två blev strax över 30 km och totalt idag skrapade jag ihop lite mer än 86 km på den hittills kallaste dagen under Festive 500. Mot slutet av rundan började de första snöflingorna falla och i skrivande stund faller snön lugnt och stilla utanför fönstret. Vi får väl se hur mycket det blir lagom till morgondagens pass.
Min sportdryck blev någon sorts Lemonslushi efter första passet idag 
Isen hade börjat lägga sig inatt på Garnsviken
Power On – Batteridrivna värmesulor är nog det bästa man kan ha som vintercyklist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.