Full spätta genom skogen

Äntligen dags för lite pendelcykling igen och idag hade jag bestämt mig för att testa en ny väg till Täby, för vidare färd mot jobbet i Solna. Eftersom jag inte cyklat denna väg förut valde jag att ta MTB:n idag, även om en kille på STRAVA sagt att det skulle gå bra att cykla med cyclocross också.
Det blev några felåkningar innan jag hittade rätt, men jag kan säga att den nya vägen verkligen gav mig ett ordentligt träningspass, för grusvägen via Rydbo var rena rama berg-och-dalbanan. När jag rullade ut på asfaltsvägen efter Rydbo station var jag skönt utpumpad.
När jag skulle cykla hem igen efter jobbet hade jag förberett mig med att ha med mig min starka lampa, som verkligen är kanon. I höjd med Arninge tar gatlyktorna slut och då kändes skönt att kunna knäppa igång 1000 lumen. 
Halvvägs in på grusvägen utmed Roslagsbanan mitt ut i ingenstans blir det plötsligt kolsvart, då lampan slocknar. Opps… Tänkte jag. Efter lite pillande visade det sig att det var bara sladden till batteriet som lossnat och snart blev det ljust igen.
Jag måste säga att detta var en grymt härlig väg som jag fått tips om. Jag tror att den blir lite skumpig om jag skulle välja cyclocrossen, så det blir nog MTB:n de gånger jag väljer denna väg. Tänk den dagen då Österåker får färdigställa denna väg, så att den blir en riktig cykelväg. Det kommer bli en helt underbar cykelpendlarväg i ett härligt landskap utan bilar som blåser förbi en i över 100 km/h.
Bilden till vänster visar hur mycket man ser på nya pendlingsstråket när lampan råkade slockna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.