Kvällscrossat i vinterlandskap

De flesta förstår inte känslan och den magnifika upplevelse man får av att vintercykla. Visst ska man vara försiktig, men har du bara rätt kläder och framför allt dubbdäck på cykeln är det magiskt att cykla vintertid.

Jag har förmånen att bo en bra bit från stan, där vi har en del lågt trafikerade landsvägar som går genom trollskog och över öppna ängar. Efter dagar av snöfall, stack jag iväg på en kvällstur och vägarna var så där perfekt plogade med hårt packad snö som gör det lättrullat.
Känslan när man susar fram i tystnaden, omgiven av snötyngda träd är extremt rogivande för kropp och själ. 
Allt blev extra spännande när batteriet på min 1 000 lumen starka lampa tog slut. Jag trodde att den skulle sakta lysa sämre och sämre, men nej. Det blev bara plötsligt helt svart! Som tur är har jag min vanliga cykellampa som inte lyser i närheten så starkt som den andra, men det viktiga är ju att man syns och inte är en trafikfara.
Kvällens tur blev ca 30 km. På slutet av rundan passerade jag över en pulkabacke där lite ungar åkte snowracers. När jag swishade förbi pekade de och skrek: WOW vad coolt att cykla i snön.  Jag kan bara hålla med ungarna. Det är coolt cykla i snön!

Svårt att fånga det vackra vinterlandskapet med ljuset från en lampa

En av de vackra broarna över Åkersberga kanal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.