Cykelskoj på blåfrusna leden

Idag fick jag besök av Jörgen som trots en aningen kylslagen morgon med närmare -10 grader släpat över sin MTB till mig. Vi börjande med en pre-fika innan vi gav oss ut kring lunch i den nu nollgradiga luften.

Vi tänkte börja med några varv på Anstaltsbanan som Jörgen inte kört ännu, men när vi kom fram möttes vi av en skylt att ”Jakt pågår”. Eftersom vi är rädda om våra liv vände vi och cyklade mot blå leden istället. Denna gång hittade vi en ny del av leden som jag missat tidigare och som tog oss mot den del där vi tidigare kört på. Det var en mysig bit som gick genom skogsdungar och i utkanten av hästhagar, innan vi nådde skogen och den del av leden som vi tidigare kört.
Det blev sedan en skön tur i skogen som delvis var helt underbar med torra fina stigar, men också mängder av stråk med stora pölar som frusit till is och täckte stigen. Eftersom ingen av oss hade dubbdäck, blev det väldigt lugn cykling över dessa partier.
Totalt fick vi ihop ca 3,5 mil idag och det blev en härlig avslutning på den långa julledigheten. Väl hemma igen blev det den obligatoriska efter-cykling-fikat. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.