Superpeppad inför Cykelvasan

På lördag är det dags för tredje året i rad att cykla Cykelvasan 95 km. Första året tog jag mig runt på en gammal trotjänare till MTB som man idag knappt vågar kalla för MTB. Jag lyckades dock genomföra loppet på 4.38.46, med endast några lättare kedjehopp under loppet.

Förra sommaren köpte jag mig en ordentlig MTB och valet föll på en Bianchi JAB 29.2. Vilken enorm skillnad det var att cykla med den. Det visade sig på klockan också, då jag 2013 körde jag i mål på 3.59.53. Nu ska jag inte ge all cred till cykeln. Jag hade tränat en hel del mer inför förra årets Cykelvasa.

Hur kommer det gå i år då?
I år har jag ingen ny MTB, men jag har nog ännu mer träning i bagaget med mig och i slutet på juli körde jag Engelbrektsturen som kändes riktigt bra. Min tid på Engelbrektsturen 80 km gjorde också att jag seedade upp mig några startled, till led 12 i årets Cykelvasa. Jag tror knappast på en 39 minuters förbättring även i år, men hoppas på en tid mellan 3.30 och 3.45.

Idag känner jag mig lite spänd, men superpeppad. Tillsammans med det cykelgäng som jag åker upp med tror jag vi kommer få en riktigt kanonhelg oavsett väder eller vilka tider vi alla cyklar i mål på.

Jag har startnummer 4061 och klockan 8.50 på lördag startar jag i fäders spår, fast på cykel. Heja mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.