Engelbrektsturen racerapport

Idag klockan 11.15 trampande jag iväg på årets första MTB-lopp för min del, det var även premiär för mig att cykla just Engelbrektsturen 80 km. Det blev heller inget regn som SMHI utlovat, så banan var snustorr. Vid målgång såg alla deltagare ut som krigsmålade militärer av allt svart damm och skit.
Jag hade inga speciella mål med detta lopp, utan tänkte väl att jag kör och så får vi se hur det känns och lägger mig på en nivå som känns bra. Ganska snabbt kände jag att benen var hyfsat starka och villiga att trampa på bra både uppför och på plan mark.
Detta lopp är ett lite mer tekniskt MTB-lopp än Cykelvasan som jag ska cykla senare i augusti. Det innehöll allt från långa plana partier, till hysteriska backar och mycket grusvägar med dödsläbbigt grus, samt skogsstigar med stenar och rötter. Banan innhöll också en endurodel som var riktigt spännande, men ganska svår.
Jag led stundtals med cykeln och dess däck med tanke på allt den fick utsättas för idag, men min suveräna Bianchi JAB 29.2 höll ihop och däcken likaså. 
Jag tycker jag doserade vatten, energidryck och GEL bra under loppet, men vid depån vid 60 km kände jag mig helt slut i musklerna och började känna mig tom på energi. Då proppade jag i mig banan, bullar, saltgurka och energidryck – ett par minuter senare kände jag att orken började komma tillbaka.
Efter 3 timmar och 49 minuters cyklande gick jag i mål på en 213:e plats av 368 startande i min klass och så blev det en 217:e plats på banan. Riktigt stolt och lycklig över att allt gått så bra idag. 
Cykeln avlastad och preppad för Engelbrektsturen 2014
Jag och Jonathan i en glad selfie i regnet när vi kom till startfållan
Lite regn kom innan starten, men mest spännande på denna bild är den vita cykeln med cykelstöd. Undrar hur den var att tackla dagens runda med?

2 kommentarer

  1. Magnus Emanuel · juli 27, 2014

    Det var massor av sprängsten. Såg mååååånga punkteringar utmed dessa partier.

    Gilla

  2. Helena · juli 27, 2014

    Härligt jobbat!! Ja föraren av den cykeln hade nog att göra. Hörde att det var mkt sprängsten under loppet. Sånt är aldrig roligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.