Pendelcykelbesvikelse

Imorse var det dags att testa nya pendelcykeln för första gången. Tyvärr blev det ingen positiv upplevelse, då den började låta och tappa växlar efter bara ca 1 mil. Stannade till och försökte justera växlarna så som mekanikern på Bianchi visat. Det funkade hyfsat, men i Solna började växlarna att trilskas igen och denna gång fick jag inte till det. Det var antingen lättaste eller tyngsta växeln som gick att använda.

Svettig som en gris kom jag till jobbet och på förmiddagen ringde jag upp Bianchi Cafe & Cycles för att höra om de kunde hjälpa mig. Kom förbi i eftermiddag, så ska vi om vi kan fixa till den sa de som tur var. Efter jobbet tog jag mig in för egen maskin till butiken och väl där tog Matti som är mekaniker där direkt hand om min cykel och jag fick en smarrig espresso medan jag väntade. 
20 minuter senare kunde jag cykla iväg igen och allt var frid och fröjd, tills jag åter kommit en mil ungefär, då växel 2 och tre började krångla och ville inte stanna kvar i rätt läge. Mina 4,3 mil hem blev inte så kul som jag hoppats, även om det inte var samma problem som imorse.
Jag valde ju denna modell för att jag ville ha en cykel som var driftsäker och hyfsat krångelfri. Nu tänker jag nog ringa Bianchi imorgon och höra om jag får lämna tillbaka den och byta den mot en annan modell. Det är supertråkigt, för jag gillade verkligen denna cykel, både till utseendet och vad som utlovades i form av minimalt med underhåll med växlarna. Jag kanske bara haft otur, men nu får vi se vad som händer och vad de säger på Bianchi Cafe & Cycles.

3 kommentarer

 1. Magnus Emanuel · maj 27, 2014

  Skrev just ett nytt inlägg om fortsättningen 🙂

  Gilla

 2. Anonym · maj 27, 2014

  Hur har det gått? /Micke

  Gilla

 3. Anonym · maj 27, 2014

  Hur har det gått? /Micke

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.