Glöm inte rullriktingspilen

Jag och byta däck på en cykel är inte den bästa kombinationen. Det brukar sluta med att däckverktygen flyger runt i vardagsrummet och går att återfinna i blommor och på lite andra ställen.


Ikväll tyckte jag det var dags att kränga på mina nya fina Continental Grand Prix S II. Det gick ganska bra denna gång, även om det gick sakta. Jag är så himla rädd att jag ska skada innerslangen varje gång man gör ett skifte, så därför är jag nog lite extra långsam. Att vara noga och göra det sakta är väl bra när man sitter här hemma på golvet, utan någon tidspress. Men skulle man få en punka på Vätternrundan när man kör i en SUB-grupp, måste det gå fort. Jaja, för varje byte blir man väl lite bättre?
Nöjd och glad betraktade jag min racer som nu fått en mörkare framtoning med de helsvarta däcken och den nya svarta styrlindan. Då plingade det till i messenger appen och Jörgen skriver: Glöm inte att kolla rullriktingspilen. Böjde mig ner och studerade mina däck. Klart att ena däcket var felmonterat… Det vara bara att göra om och göra rätt. 
Jag blev lite arg på mig själv eftersom jag sällan orkar läsa instruktioner när man ska montera ihop något, men väldigt tacksam för Jörgens kommentar. Tack vare honom cyklar jag inte ut med ett felmonterat däck. Tur att det finns klipska vänner där ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.