71 km pendelcykling idag

Lagom morgontrött kl 06.30

Det låter ju helt galet för många, men när man hållit ångan upp med cyklingen så kändes det riktigt bra idag. Det ska tilläggas att pendelcykeln är en 8 år gammal 26″ MTB som nog sjunger på sista versen. Några rekordtider blir det inte fråga om med denna cykel, men jag ser det så att all cykling är bra träning oavsett hur fort det går.

Idag undrar jag hur Österåkers kommun tänkt, som i vinter skalat bort den enda väg som en cyklist kan ta efter att 276:an tagit slut då man närmar sig Ullna Golfklubb. Problemet är att här blir 276:an en motortrafikled, som man inte får cykla på. Hur fanken ska man kunna cykla mellan Åkersberga och Täby nu? Det är på planeringen att det ska bli en cykelväg utmed Roslagsbanan, men den har man inte ens börjat på. Varför gör Österåkers kommun så här? Kunde inte vägsnutten utanför golfklubbarna varit kvar tills den nya cykelbanan var klar om den ens blir av?
Hur som helst, blir det inte fråga om att köra racer på denna väg, utan det är nog en Cyclocross som får bli min nästa pendelcykel när skruttis ger upp eller jag ger upp den.
Imorse kan jag säga att det inte var den piggaste mannen som masade sig upp på cykeln strax efter halv sju för att cykla de ca 35 km till jobbet. Men jag gjorde det och totalt blev det idag ca 71 km in på träningskontot. Heja mig!

På STRAVA kan du se både resan till jobbet och från jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.