Min första löprunda i -16 grader

Idag på morgonen drällde det av träningsinlägg i min Facebookfeed och på Twitter om personer som gjorde allt från skidtävlingar, löpning och gymträning. Jag ville också träna, men jag har inga skidor och inget gymkort (jag ska skaffa). Då var det bara ett alternativ kvar: Löpning.

Jag har haft lite som en regel att inte springa när det är kallare än -10 grader och idag stod det -16 grader på termometern. Solen strålade och det såg helt fantastiskt ut, så jag drog på mig mitt Craft julklappsunderställ från lillebror och mina vinterlöparkläder på detta. På händerna hade jag tunna löparvantar och sedan tog jag ett par utnötta och idag väldigt slimmade Helly Hansen vantar från 80-talet.

Gav mig sedan ut på min milrunda och döm om min förvåning när det kändes riktigt bra. Frös inte märkbart och det var inte heller särskilt jobbigt att andas. Jag hade en sk. buff runt halsen som man kan dra upp över mun och kinder när man känner sig kall om kinderna, vilket kan vara skönt att göra ibland.

Så myten jag själv fått för mig om att inte springa i riktigt kallt vinterväder kan jag då avfärda. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Nu får vi se vad jag ska sätta för nästa gräns temperaturmässigt? -20 grader kanske , för det kan ju inte vara hälsosamt att springa i?

Rundan gjordes på 1.05.36, men då får man dra bort ca 2 min för en liten fotosession jag hade i det vackra vintervädret. Klart nöjd idag!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.