Min första blodgivning

Man fick en cool nyckelring med ens blodgrupp tryckt på

Idag var det dags för mig att ge blod för första gången efter att jag i augusti blivit godkänd som givare.

Jag passade därför på att ge mig ut i spåret för en löprunda strax efter kl 6 i morse. Detta eftersom man inte ska träna direkt efter man gett blod. Jag kan väl lugnt säga att jag kände mig lite vimmelkantig innan kroppen fattat att jag gett mig ut för att bränna lite kalorier i arla morgonstund. Det blev en runda på 8,23 km och du kan se mer av den på min sida på Runkeeper.

 
Väl på plats i blodbussen som alldeles perfekt stannar utanför mitt jobb i Solna Business Park, så började det med lite info om resultaten efter att jag testats förra gången. Jag fick bl.a. veta att jag hade väldigt bra blodvärden och att min blodgrupp var 0+.

En av tankarna medans jag låg där och gjorde en god gärning var: Hur skulle det kännas efter jag gett blod? Skulle jag svimma, må dåligt eller skulle det inte kännas alls? Sjuksköterskorna i blodbussen som jag besökte var otroligt duktiga på att informera under hela processen, vilket kändes väldigt tryggt.

 
När jag tömts på de 4,5 dl man ger vid varje blodgivning, så rullade dagen på utan några konstigheter. Jag tycker jag har känt mig piggare än någonsin, trots att jag förlorat järn motsvarande 10 kg blodpudding.
 
Jag kan bara uppmana fler att testa sig om man kan bli blodgivare. Förra året så fick fick 88.000 patienter blod från blodgivare, så ni som inte ger idag: Ni behövs! En dag kan det vara så att man själv behöver blod.

Läs mer på Geblod.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.