Rapport efter DN Stockholm Halvmarathon

Jaaaaaa… Jag klarade mitt mål – att springa ett halvmarathon under 2 timmar. Måltiden blev 1.58.19, så man får väl inte vara annat än grymt nöjd eftersom det är den snabbaste halvmara jag sprungit.

Startfållan strax innan starten
Stockholm bjöd på ett strålande väder, med 16 grader i luften. Enligt mig är det perfekt löparväder. När jag var på plats innan start så träffade min kollega och hennes kompis som skulle starta i samma grupp som mig. Det var deras första halvmara och de hade väl inställningen att komma i mål på 2.30. Tiden blev mycket bättre än så för dem, så jag tror de är rätt nöjda 😀

Det är så trångt i början att det nästan är omöjligt att få bra fart i början. Det är bara rätta in sig i ledet, för efter ett par kilometer så jämnar klungan alltid ut sig.

Allt gick bra och jag kände mig i fin form hela tiden tills efter tantolunden, då var det som att all ork sinade ur mig. Då gäller det att INTE lyssna på kroppen, såvida man inte har ont. Det är nämligen nu man måste tänka positivt, för du orkar mer än vad du tror.
Lyckan när man passerade kungliga slottet och tittar på klockan och inser att jag kommer klara loppet under 2 timmar var otroligt härlig!

Fick då min tredje medalj för att jag för tredje året i rad klarat av Sthlm halvmarathon, men så fick jag en extra STOR också av min kompis Åsa som dessutom är ätbar.

Så här såg mina mellantider ut:
5 km – 26.58
10 km – 55.33
15 km – 1.23.23
Mål 21,1 km – 1.58.19
Snitt 5.36 / km

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.