I mål med KOM-klockan

I helgen startade jag mitt lilla designprojekt att göra en siluett av en Moraklocka till vardagsrummet. Jag sågade, slipade och målade hela söndagen. I måndags var jag iväg och skaffade en LED-list som nu monterats bakom klockan. Det är en LED-list där man med en fjärrkontroll kan välja alla möjliga färger på ljuset, samt om det ska vara ett fast sken eller ett rörligt ljustema.

På klockans överdel har jag sågat ut en krona. Eftersom jag är cyklist blev förebilden till kronan, den KOM-krona som man får om man är snabbast på ett segment på STRAVA.

För att knyta an till KOM-kronan är siffran 1 målad i samma guldgula färg som kronan. Detta efter tips från en kompis. Det blev superbra tycker jag och därför har klockan nu fått namnet, The winner takes it all.

Nu är klockan fastmonterad på den plats där den ska stå. Det gjordes med skruv i överkant, gömd bakom urtavlan och en distans mot väggen. Detta för att det ska bli det mellanrum som behövs för att ljuset ska bli fint bakom klockan.

Sommardäcksbytet på pendelraketen

Jag svirade ju om till de nya sommardäck jag köpt till elcyklen och det gick fint, tills jag tog en en provtur. Den korta testturen blev väldigt guppig. Försökte åtgärda det genom att släppa ut all luft ur däcken och massera dem lite, för att se om de inte kommit på fälgen ordentligt vid första försöket. Pumpade upp dem igen, men nej det blev inte bättre.

När jag höll på med hjulet märker jag att vissa ekrar inte är så spända som de ska vara, så förmodligen är detta orsaken till den guppiga känslan. Blev istället att forsla den till min lokala cykelaffär Rydins Cykel, som nu ska se om de kan spänna om ekrarna och göra hjulet runt igen 🚲

Längtar verkligen efter att få pendelcykla nu när våren är på ingång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.