Bianchi Café i konkurs

Det var här min cykelresa började på riktigt i början på 2013. Då var det en liten kombination av cykelbutik, verkstad och ett riktigt härligt Italienskt café. Överallt, i butiken och caféet hängde det Celestefärgade drömcyklar. En kväll i januari 2013 hade jag sparat ihop så att jag kunde få plocka ner en av dem och ta med min första Bianchi hem. Hon döptes givetvis till Celeste och förblev min racer under många år innan jag sålde den för ca 2 år sedan. Sedan dess har jag köpt flera andra cyklar från dem, som två MTB, en hybrid och en Cyclocross.

Jag som kund kände mig alltid speciell när man gled in med sin cykel och folk i caféet tittade, log mot en och ibland stannade en för att fråga lite om cykeln.

Cykelsjälen försvann med flytten

För några år sedan stängde de gamla Bianchi Café & Cycles och flyttade verksamheten ett stenkast bort på Norrlandsgatan. Nu blev det mer en restaurang med ständigt hög musik i lokalen och verkstaden fick nu en liten hörna vid entrén. De hade fortfarande lite nya cyklar som mest såg ut som de var parkerade och några till längst in i lokalen. Lämnade du in cykeln för att något lät, kunde mekanikern knappt höra missljudet pga ljudnivån.

Verkstadsmekanikern försökte göra ett så gott jobb han kunde, men efter en tid kändes det som övriga personalen mest tyckte man var i vägen när man ville nyttja verkstadens tjänster.

Efter detta slutade jag besöka dem och mitt nästa köp av en Bianchi blev hos en annan butik.

Cykelsjälen i verksamheten började sakta dö med flytten när det blev mer fokus på att vara restaurang. Men det är ändå lite sorgligt att se ett ställe där min cykelhistoria startade, nu stängt sin dörr för gott.

Hejdå Bianchi Café & Cycles och tack allt ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.