Cykelpiller mot stress

Jag brukar vara rätt duktig på att inte ta med mig jobbet hem och grubbla på saker som kan stressa upp en. Just nu är jag och mina kollegor inne i en fas, där ett långdraget digitalt projekt snart ska sjösättas.

Som vanligt i sådana här projekt är det en redaktör som jag, som är sist i kedjan. Förväntningarna på det klara resultatet är alltid höga på vårt jobb. Text och bild är ju det som syns på skärmen framför betraktaren. Vi får ofta stå till svars varför ser det ut så… ska det vara så… Trots att vi inte designat eller byggt bakomvarande system, är det vi som sätter ihop allt som designers och utvecklare gjort. Hursomhelst älskar jag mitt jobb och jag ser fram emot att steg 1 i projektet som vi snickrat på så länge, snart är ”klart”.

Nå… vart vill jag komma med detta då?

Cykling som medicin mot stress

När allt är som rörigast och mest intensivast, det är då jag känner att cyklingen kommer in som ett botemedel. Om jag inte cyklat så mycket som jag gör, skulle jag nog inte hantera min stress lika bra som jag gör idag. Jag tror att min cykling är ett effektivt sätt stå emot och hantera stress bättre. Då tänker jag speciellt på den lågintensiva cykelpendlingen jag gör med min elcykel. Den ger mig tid till reflektion, en chans att fundera och tänka på saker både före och efter jobbet. I kombo med inomhuscyklandet och de digitala racen i Zwift, ges också tillfälle att ta i och trampa ut mycket känslor i pedalerna.

Nu har jag inte varit hos en doktor och behöver inte gå till en heller. Men borde man inte skriva ut cykelpendling eller någon annan pulshöjande träning som medicin, istället för piller? Jag tror träning kan göra underverk mot stress, utan att jag på något sätt är en doktor i ämnet 🙂

2 kommentarer

 1. Åsa · februari 1, 2020

  Nytt är faktiskt, sen 2-3 år, är att man sätter träning på recept i Sverige och i England har de tom en minister som enbart finns för ensamhet för att minska psykiskt ohälsa – ensamhetsminister
  :). Håller med dig. Träning är fantastiskt mot många saker.

  Gillad av 1 person

  • Magnus · februari 1, 2020

   Intressant att höra! Det visste jag inte. De finns ju inga snabba lösningar på saker och ting, men under det senaste året när jag cykelpendlat ca 4 dagar i veckan tycker jag det hänt magiska saker med med mig. Det är ju sånt som är svårt att säga till en som aldrig tränat och mår dåligt just nu och som bara vill må bra snabbt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.